donderdag 28 september 2017

Masterclass Di Ford Hall bij Petra Prins in Zutphen sept 2017

...En ik mocht erbij zijn.. Voor de zomer was er de nieuwsbrief met de aankondiging dat Di Ford naar Nederland zou komen om les te geven, wat wilde ik daar graag bij zijn. Ik moet toegeven dat sinds de tentoonstelling in de grote kerk in Amersfoort, ik steeds meer bewondering heb voor wat zij maakt. Ik ben gestart met de Sutton Grange quilt van haar en wat is het een heerlijke afwisseling van patchen , appliceren , stofkeuzes ik geniet....


Om dan een masterclass van haar bij te kunnen wonen is dan wel heeeel fijn, gewoon les krijgen van een heel kundig persoon, en verwonderd te zijn over de rust en het gemak waar mee zij werkt.


Dit is het project waarmee ik aan de slag ging, echt aan de slag kan ik het eigenlijk niet noemen, want ik heb die 2 dagen zo weinig gedaan. Alleen maar genoten, mezelf verwonderd en fijne mensen ontmoet.


En leuk detail, als je iets hebt zoals een vleugel, een beetje vogel wappert daarmee om vooruit te komen, probeer dan ook stof te vinden waarin beweging zit


Dat wordt flink aan het fussycutten als ik er aan toe ben.

En dan de rand, zo simpel, maar ik had het nog nooit zo gezien, zo mooi ....
voor mij een heerlijk klusje om te doen, rondje door de stoffenkast , die tamelijk vol is en gewoon lekker patchenHet appliceren werd heel fijn uitgelegd, op de manier waarop zij het doet , needleturnen is het eigenlijk appeltje-eitje


Hoe je kunt ankeren als je het bochtje om moet,


Knipje nodig onderweg omdat de stof dan beter vormt


Of als er nog wat teveel stof is. Eigenlijk is het een kwestie van doen, kilometers maken en het needleturnen eigen maken.
 Hoe maak je nu zo`n mooie cirkel van een 1/4 inch, vouwen, in model brengen,  stikken en weer vouwen en stikken, als je weet hoe het kan......


Heel ontspannen wordt alles voorgedaan


De quilt is nog niet af dus er moet een beetje gepuzzeld worden bij het neerleggen


Heerlijk zo`n kleurenpracht


Ik wordt hier helemaal blij van en de stof werd meteen in de winkel aan geschaftVaardige handen en jaren ervaring

En dan verschijn t er dit moois op de tafel. Je raad het al ik wordt hier helemaal blij van.

Dat wordt weer fussycutten aan de buitenrand


Gerda en Judith zijn de kunst aan het afkijkenIk heb enorm genoten, van Di Ford Hall, maar ook de andere aanwezigen hebben de dagen gemaakt met een gouden randje, levensverhalen geluisterd, tips en tricks die over de tafels vliegen. Heerlijk lunchen in het openslaande raam, want het was heerlijk nazomer weer.

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verslag van een paar fijne dagen. Ben nu wel heel nieuwsgierig geworden. Gr. Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super weekend achter de rug lees ik.
  En nu zelf aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je een leuk verslag geschreven. Een weekend om nooit weer te vergeten. Wat een prachtige quilt gaat het worden. Ik ga je vorderingen weer op de voet volgen hoor. Zulke mooie kleuren, geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een bijzonder weekend heb je gehad. Dat is me toch genieten.
  En wat zijn jullie met een prachtig project bezig geweest. Nu eerst genieten van de Sutton Grange....ik kom hem heel snel bewonderen en luisteren naar je belevenissen.

  BeantwoordenVerwijderen