maandag 11 januari 2016

Code rood

Afgelopen week stond in het teken van code rood. IJzel in grote delen van het noorden van Nederland, en mazzel genoeg ook bij ons, scholen gingen dicht, bussen reden niet en we  genoten. De kinders waren vrij, buiten was het prachtig, van de bijzondere omstandigheden werd heel creatief gebruik gemaakt. Een nieuw werkwoord werd geboren, het straatsen, zou het aan het eind van het jaar in de top 10 van de nieuwe woordenlijst van de dikke van Dale staan? We konden gewoon op het erf schaatsen, sleetje rijden. En Saartje bleef maar rennen en uitglijden.
Heerlijk toch als onze pubers zo genieten

 
Het gaf me ook wat extra tijd om te handwerken, want met de auto erop uit om boodschappen te doen was niet een optie, gelukkig heb ik een grote vriezer en voorraadkast.
Ik was rond de kerst begonnen met "the night before Christmas" quilt, voor het eerst echt aan het needleturnen


En het lukt me aardig, vind ik zelf.
 
 
 Heerlijk trouwens om een stoffenvoorraadje te hebben, gewoon ergens aan kunnen beginnen zonder dat je de deur uit moet

 
Vrijdag kwam eindelijk weer de post en kon ik beginnen met de stockings, heerlijke borduurtjes om sokje van te maken, niet om aan te trekken maar om op te hangen, wie weet toch volgend jaar maar een kerstboom.....

 
E met het randje per week 2016 ben ik up-to-date. Alleen een beetje blond, ik ben begonnen met de rand met DMC nr 815. en die is uit de collectie, maar ik heb wel genoeg voor de rand, dus maar even bedenken over wat ik met de letters ga doen.

3 opmerkingen:

 1. Het moet wel een hele bijzondere ervaring geweest zijn daar bij jullie in het noorden. Lastig voor veel mensen maar ik had het best graag meegemaakt. Niet naar mijn werk kunnen en de hele dag quilten lijkt me voor de verandering heerlijk! Mooi wordt je quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zie je maar weer dat ondanks het slechte weer je ook nog leuk bezig kunt zijn. Het patroon van de Kerst quilt waar je mee bezig bent vond ik echt heel mooi en zo te zien gaat het jou ook lukken om er iets mooi's van te maken. het eerste randje van de week is echt heel leif. Veel succes ermee.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat de kids genoten hebben dat geloof ik direct. Wat een ijzel zeg ik herinner het me hier van toen ik nog heel jong was dus heel lang geleden. Je quilt wordt prachtig en wat leuk de kerstsokjes die wil ik ook proberen af te maken dit jaar. Je RPW is ook erg mooi ook leuk om aan te werken.

  BeantwoordenVerwijderen