maandag 14 september 2015

Even wat tussendoortjes.

Vanaf dat ik HAVO 5 nog een keertje mocht overdoen ben ik gaan breien, toen kon dat nog in de klas. En al die jaren in de gezondheidszorg heb ik wat afgebreid, vooral in de nachtdiensten. Dat was nog in de tijd van de Ariadne toen die nog vol stond met leuke patronen, ik heb er heel wat van gemaakt. Het breien kwam wat in het slop omdat ik andere bezigheden kreeg. Maar ja oude liefde roest niet en toen Wieke kwam met de Fair Isle sampler 2 dacht ik die wil ik meedoen.
 
Elke week een patroontje, dit zijn week 1 en 2. En wat is het weer heerlijk om te doen.
Ik ben het nog niet verleerd.
 
Verder zag ik op ons quiltclubje van de Ferknipte Frouwlju en geweldig leuk patroontje waar Grietje aan werkte. Een redworkpatroontje met daaromheen lapjes, zodat er een klein quiltje uit ontstaat, nu ben ik niet van de kleine quiltje, want wat moet je ermee. Maar ik vond het zo leuk en zij wilde er wel eentje voor me meenemen want ze ging toch vaan Wietske en wilde er wel eentje voor me meenemen.

En het schiet al aardig op, helaas want het is heerlijk om te doen. Ik heb alleen ander garen gepakt uit mijn voorraad, blomstergarn want ik had nog wel wat over van de Romantic Sampler. Met dit garen ligt het er iets meer bovenop.

Dit is een proeflapje om het even uit te proberen, wie weet wat daar ooit nog mee gemaakt wordt.

6 opmerkingen:

 1. Even geen quiltje maar een prachtig breiwerkje. Wat is dit mooi! Moet zo maar eens in mijn wolvoorraad gaan zoeken en anders van de week langs de wol winkel. Want dit te kunnen staat al heel lang op mijn dit wil ik ook kunnen lijstje.
  Je borduurwerk vind ik ook Super.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je breiwerkje vind ik super, heb er ook over nagedacht om ook mee te doen en daar is het bij gebleven, maar als ik dit zo zie krijg ik spijt. Groetjes,
  Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh jij doet dus ook al mee met de fair isle sampler van Wieke, stikjaloers ben ik. Helaas ga ik niet meedoen, heb nog teveel lopende projecten en beloftes die ik moet nakomen en breien uiteraard. Ook moet ik de techniek nog echt goed aanleren, dus later misschien. Ook je quilt wordt vast supermooi, het begin in elk geval al wel.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar....breien in de nachtdienst tussen de rondes door! Leuk wordt dat Red work!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke dingen ben je aan het maken! Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Via de blog van Nienke kom ik op jouw blog... En wat zie ik? Je doet ook mee met de sampler van Wieke!
  En je borduurt ook nog en ik zie ook Dear Jane in de zijbalk staan... , quilt je ook?
  Ik ga eens snuffelen op je blog!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen