woensdag 12 augustus 2015

Vakantie/komkommertijd

Eigenlijk zijn die weken dat de kinderen zomervakantie hebben heerlijk. Er is een hoop wat niet hoeft, en een hoop wat gewoon kan.

Tijd maken om lekker spontaan er van tussen te gaan, wat dochter betreft heel veel te winkelen. De jongens moeten er dagelijks vroeg uit om vakken te vullen bij de supermarkt, en die zijn ook weer bijtijds thuis zodat ze nog een heerlijk lange dag in het verschiet hebben. Er is veel water in de buurt en daar wordt gezwommen, kano gevaren en heerlijk omgehangen. 

Mijn hobby kan ik overal uitvoeren, lapjes mee en naald en draad en dan komt het wel goed. Heerlijk lezen kan ook (bijna) overal.

Voor het eerst heb ik zitten doorpitten, dit is een lapje van 30x30 cm  en ik vind het voor een beginnen best gelukt.

Verder ben ik heel veel bezig geweest met de Lentequilt

De onderdelen van de top zijn een heel eind klaar, alleen de rechteronderhoek moet nog , dat komt de volgende les in september.

Het opgegeven huiswerk is af

Zelfs een beetje meer. Leuk detail, bij de theepot liet ik de strijkbout er iets te lang op staan, nu lijkt het net theeaanslag op de pot.


De bloemetjes zijn opgepot en staan op het muurtje

Het bovenste hartje kreeg een borduurseltje in het hart

 

 
ook al was het bouwvak, er zijn weer huisjes gebouwd, en de bloemenslinger, waarvan er uiteindelijk 3 van moeten komen is halverwege

Festoneren gaat prima in de tuin buiten.

En ik kon van iemand via Facebook dit patroon overnemen, en kon het natuurlijk niet laten om er vast een beginnetje mee te maken.
 
Als ik tussendoor even een klein klusje wilde werd er een sterretje gemaakt, dat is zo makkelijk op te pakken en weg te leggen.
 
Aan het begin van de vakantie hebben we 3 kittens erbij gekregen. Ik had er 2 gereserveerd bij iemand op  het dorp, en de dag dat we ze ophaalde kwam er sàvonds nog een aanlopertje bij, tamelijk schuw, en angstig. Maar na een week of twee ging het beter en inmiddeels komt ze naar me toe als we haar roepen. Mag ik voorstellenvan voor vnaar achter, tante Betje (6 weken) , ome Jopie ( 6 weken)en Stoffeltje ( ik denk 7 a 8 weken)
 
De Kerkuilen hadden 2 jongen en die werden hier geringd gemeten en gewogen.

 
Hier is het kattenvolk al wat meer gewend

En inmiddels zijn ze ook buiten aan het ravotten, door de boom, de schutting en vooral achter elkaar aan.
 
Lekker lang blogje , maar wie weet hoe lang er nu weer tussen zit.
 

 

3 opmerkingen:

 1. Wat enig die kittens, die blijven je vertederen! Je hebt lekker veel gedaan deze zomer! Mooie projecten allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk, kleine katjes in huis, ook ik ben poezenfan! Je hebt heel veel patchwork gemaakt en alles even mooi, je hebt de smaak te pakken!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk blog om te lezen. Wat ben jij een fanatieke bouwvakker zeg, je huisjes zien er goed uit. Heerlijk jouw draai aan de theepot, geweldig. Jeetje wat ben je al ver met je lente quilt. Jij hebt 26 augustus heel wat te showen. En wat een dotten van kittens. Groetjes, Brigitta

  BeantwoordenVerwijderen