zondag 22 februari 2015

Een heerlijke en leerzame dag

Afgelopen zaterdag was die er weer eens , zo`n heerlijke dag, waar een gouden randje omheen kleurt.
Sinds een aantal maanden hebben we een clubje vrouwen die bij elkaar komt om lapjes te naaien. Het ontstond door een oproepje op Facebook door Brigitta om bij haar gezamelijk een dagje aan de Dear Jane te gaan werken. Uit verschillende hoeken van Friesland en vanuit midden Nederland kwamen er vrouwen, met allemaal dezelfde hobby.....en dan heb je het gesprek zomaar gaande.
 
En dan komen er nog heerlijk Dear Jane gebakjes langs,

En een Dear Jane gemaakt van Spakenburgse stofjes  door Wilma, in prachtige kleuren.
Nou mij heb je dan wel binnenboord, want hier kan ik een heleboel van leren .
Judith   moest toen, helaas voor ons ergens anders aanwezig zijn, maar zij zou op een later moment alsnog een keer komen.
 
En dat werd afgelopen zaterdag, we kregen les over hoe te werken met scheurvlies. Blokje G11 was het "slachtoffer".
 

 
En wat is het motto "better finished than perfect" ook op mijn lijf geschreven. Ik ga er altijd vanuit dat het blokje, als hij mij goed genoeg naar het zin is, maar  toch wel wat afwijkingen heeft met het boek, dat het goed genoeg is.

 
De orginele Dear Jane, die Judith in Amerika heeft bewonderd  ziet er in het echt toch ook wel wat anders uit dan in het boek beschreven en opgetekend door Brenda Manges Papadakis

 
Ik kreeg hier toch wel wat opluchting momentjes van. Om vol vertrouwen toch maar verder te gaan met mijn Dear Jane. Want die zal toch wel wat verschillen tonen met alle anderen, die er inmiddels rondzwerven op de aarde, wanneer die ooit af is.
 
We hadden het over ideale gereedschappen, en naadtoeslag, en laat er nu iets zijn waar iemand goed over nagedacht heeft, een lineaal met precies de goede naadtoeslag en een handigheidje erin verwerkt waardoor het ook heel goed werkt.
Plak wat snel droogt en niet zichtbaar is op de stof, maar waardoor het ook niet gaat glijden, tips over de bovenkant van de draad ( ik heb daar nooit enig benul over gehad) .Tips over hoe aan te hechten, welke naalden prettig zijn voor appliqueren , welke draden en kleuren zijn handig, hoe je met appliqueren juist NIET recht van draad moet werken. Ik heb zoveel gehoord, en er zal ook zeker wel het e.e.a. langs me heen zijn gegaan. Maar ik heb er een hele hoop wijsheid bij gekregen, Dank je wel Judith.
 
 
En wat er allemaal uit de tassen kwam , het een nog mooier als het ander.

 
366 huisjes van Mieke ( het was een schrikkeljaar)

 
Klaske haar quilt met prachtige kleuren en stoffen

Nogmaals Mieke met een adventsquilt, de voorkant allemaal borduursels en achterop allemaal motieven

 
Marguerite is al een heel eind op weg met de Dear Jane

Mieke maakt niet alleen aan de voorkant een prachtige hexagonquilt

 
Maar kijk ook eens aan de achterkant

 
Een prachtige Irish Circle van Judith

 
De prince ook van Judith

 
Mijn hoofd zat vol met mooie belevenissen toen ik naar huis toe ging, wat is het heerlijk om een beginnende lapjesnaaister/quiltster te zijn en dan al dit moois te zien en mee te maken. Appliceerdames bedankt voor een heerlijke dag, ....oh en mijn blokje is bijna af.

14 opmerkingen:

 1. Leuk om jouw blog te ontdekken door FB. En een dagje juf Judith is altijd goed voor heel veel informatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super dag geweest bij Brigitta in Langweer, heerlijk. Gr. Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om te lezen en jouw verhaal doet mij zo denken aan die mooie boeken die ik ooit gelezen heb over de quilt vriendinnen club. Ik zou er bijna zelf van gaan quilten. Doe het niet maar via jouw kan ik toch lekker mee genieten van al dat moois

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zit nu nog steeds na te genieten. En bij ieder knoopje wat ik maak in een nieuwe draad is er meteen een stemmetje in mijn hoofd wat roept 'geen knoopje'.
  Heb heel veel geleerd en ga die liniaal ook zeker bestellen. Tot gauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb ik weer zin om een blokje te maken... Zonder knoopjes natuurlijk....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt als een zeer geslaagde dag, leuk hoor om zo samen met Jane bezig te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Via FB kwam ik op je blog terecht en wat een mooie dingen komen er voorbij. Ben ook met de DJ begonnen, altijd leuk om te kijken bij anderen! Ter inspiratie, lering en vermaak!
  Ik ga je volgen hoor!
  groet, mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi verslag van prachtige stukken. Het is echt genieten hier. Wat zullen jullie straks een prachtige quilt krijgen met al deze tips en truck en geweldige voorbeelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk blogpostje! Dankjewel dat we mee mogen genieten van jullie DJ en andere belevenissen! Succes met je blokjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook ik ontdekte je op FB. Leuk! Judith was vorig jaar maart op onze aftrap van de DJ dag. Ze heeft jullie vast van heel veel handige tips voorzien. Het gebakje ziet er super uit, bijna te mooi om op te eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Altijd leuk om met mensen samen te komen die dezelfde interesses hebben, en leerrijk natuurlijk, je leert iedere keer weer bij en dat maakt het ook fijn! Wat een prachtige quilts en dear janes en andere mooie maaksels komen hier voorbij, naarstige dames allemaal.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat was het een leuke dag hè, ik heb genoten. Het liniaaltje en de naalden zijn inmiddels besteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat leek me daar supergezellig!
  Ik durf wedden, dat die Dear Jane taart helemaal opgeraakt is. En wat een prachtige werken hebben jullie mogen bewonderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een prachtige DJ's!! daar kan ik op het moment erg moeilijk mee stoppen,.. Helemaal in d eban van,..

  BeantwoordenVerwijderen