maandag 15 april 2013

Trunkshow van Ingrid (Supergoof) in Sneek

Zaterdagmiddagwas het zover, de trunkshow van Supergoof kwam naar Sneek, nu is dat maar een klein stukje bij mij vandaan en het leek me zo leuk om er eens eentje bij te wonen, dus de stoute schoenen aan en er naar toe. Prachtig weer en na wat omzwervingen was ik toch nog redelijk op tijd.
 
 
Hier zitten een aantal van de schatten gemaakt door Ingrid in opgeborgen, "gewoon" wat aan elkaar genaaide lapjes die een heerlijk warme deken vormen, niet alleen letterlijk, maar zeker ook figuurlijk. De mand op zich is al een plaatje, en dan wat eruit komt......
 


De klosjesquilt, ruim 500 klosjes, lapjes met het schaartje geknipt, toen weer in vorm aan elkaar gezet met naald en draad, eindeloos geduld,.... en de trend was gezet, er zijn inmiddels wereldwijd mensen die heel veel klosje zitten te naaien.


 
 
Oh trouwens als je op de foto klikt wordt die groter en kun je de details beter zien.
 
 De Sjaantjes lap oftewel de Dear Jane, zo prachtig, als er eentje is die ik wil gaan maken dan is dat deze wel, maar dat zal wel even duren, want ik mag nog een hoop leren.
En deze dan ook zo prachtig, heerlijk groot een echte onder-verdwijn-deken, met zulke mooie motieven en kleuren. Inmiddels weet ik dat dit de Sarah Morell Quilt is.
 


Deze SBS, als ik het goed heb onthouden de lap uit de boeken van Jennifer Chiaverini Elm Creek waar de vrouwen met z`n allen bij elkaar komen om samen de quilten. De boeken heb ik allemaal gelezen, maar het quilten...
Deze is gewoonweg prachtig


Het mooie verhaal achter de quilt doet de quilt nog mooier maken, heel bijzonder hoe een lap stof tot leven komt door een verhaal.
 Een pronkstuk met manden vol met bloemen. Oftewel The Pocket of Posies
De huisjes quilt met ook zo`n waardevol verhaal waardoor toch niet alles zomaar is zoals het lijkt, een hoop ellende en verdriet, wat omgezet wordt niewe kansen.
De vingerhoedjesquilt in een prachtige kleurensamenstelling
Geef maar door de quilts, dan kun je ze voelen, bekijken, bewonderen.
 
Details van de quilts

     Een kompas, de voorloper van de tomtom

De quilt op de achterkant beschrijven voor wie die is, zodat daar geen twijfel over bestaat, dan hoeft er ook niet over geruzied te worden
 Applikeren met prachtige quotes
Hoe zitten de lappies nu aan elkaar
 


 
...Ik denk gemaakt met liefde door Supergoof


 
Deze zijn nog niet af maar wel heel mooi om te zien hoe het work in progress eruit ziet...
 
 

 Mensekinders wat heb ik genoten deze middag, met een hoofd vol ben ik naar huis gereden, niet alleen een hoofd vol van de prachtige quilts van Ingrid maar ook met de toelichting van de mensen om me heen die  aan het quilten zijn.
Het enige wat ik heb is een mandje met lapjes, quiltboeken, internet en enorm veel zin om te beginnen

10 opmerkingen:

 1. Dat jij hebt genoten kan ik me heel goed voorstellen! Ook ik kan genieten van zo'n mooie quilts te bekijken en te bestuderen, maar er zelf één maken zie ik niet zitten, mijn collega wel, die maakt er heel veel en geeft er ook les in trouwens. Benieuwd naar jouw project dat hieruit zal voortvloeien...
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel, wat heb je de middag mooi & lief beschreven!
  Ik wens je heeeeeeeeel veeeeeel quiltplezier toe!
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige quilts laat je zien. Wat een productie heeft ze. En allemaal met de hand aan elkaar gezet en doorgepit ? Super.
  Groet Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig hè een trunkshow!
  Ja het zit lastig in elkaar de lapjesquilt van Ingrids vader...
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uit nieuwsgierigheid even bij gaan koekeloeren! Leuk om te zien dat we alemaal weer op een andere manier de middag hebben beschreven. Het was leuk he? Heb je al plannetjes wat je met je lapjes en je quiltboeken ga doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat laat je veel prachtige fotos zien. Bedankt dat ik even kon meegenieten.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een superleuk verhaal om te lezen, fijn dat je zo genoten hebt !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zo gaaf als je dit kunt wat een geduld werk moet dit zijn zeg

  BeantwoordenVerwijderen