woensdag 30 december 2015

De tijd vliegt, en ik hobbel mee

Alweer even een poosje geleden dat ik geblogd heb, bezig met veel en niets. Hondje Saartje dat moet worden opgevoed, en dat kost best veel tijd en aandacht. Veel leuke dingen op handwerk gebied voorbij zien komen, met vooral veel dat wil-ik-maken-dingen. En dan erachter komen dat er toch maar 24 uur in een dag zitten .......erg jammer.
 
Maar wel begonnen met de maandelijkse hartjes van Bunnyhill designs de snow happy hearts. Die stonden er natuurlijk al veel langer op de site, maar bij mij viel het kwartje pas later, dankzij Marguerite die er ook al een aantal heeft gemaakt.
 
Januarie

februarie

maart

 
april is nog under construction
 
ongeveer een avond werk per hartje, je zou dan zeggen met 12 dagen kan het af zijn en oh wat zou ik graag willen dat dat zo was, maar dan.......

 
krijg je weer een patroontje van een engeltje van Miranda en dat is ook zo leuk om even tussendoor te maken, gelukkig heb ik veel spullen op zolder liggen in de loop der jaren verzameld, zodat dit ook echt af kon. Maar ja wat zou het leuk zijn om er een heel engelenkoortje van te maken, en  dat blijft dan weer liggen.
 
En dan komt er weer een patroon binnenrollen van the night before Christmas, en omdat er stofjes genoeg in huis zijn er ook maar meteen een begin mee gemaakt

 
Deze is ook weer zo leuk om te doen, bij deze lapjesdeken kan ik flink oefenen met needle turnen

en naar mijn idee gaat het me lekker af.

 
Al een poos geleden heb ik deze trap via de kringloop op de kop getikt en eigenlijk was het de bedoeling dat er boeken op zouden komen, maar in de kamer bleek dat een sta-in-de-weg, dus dat werd het niet.

Tot ik bedacht er een ga-lekker-zitten-en-altijd-een-werkje-bij-de-hand-trappetje van zou maken. Kwast en verf gepakt, overal uit huis wat dienbladen/bakken opgescharreld , stoeltje ernaast lampje erbij en rommelen maar.

En de staat nog leuk ook vind ik.
 
De vinexwijk is op de helft, nog 1 1/2 tuin en 10 woningen en aangezien vorstverlet er niet inzit deze winter, zou je kunnen zeggen dat de woningen over niet al te lange tijd kunnen worden opgeleverd, maar of dat ook gaat gebeuren.......

 
Tussen al het lapjes naaien door had ik even niet zo`n puf in naald en draad. En ben een aantal dagen aan het lapjes sorteren en vouwen gegaan. En me flink verbaasd over de hoeveelheid lapje die ik inmiddels bij elkaar gesprokkeld heb. Verreweg het meeste komt via Facebook waar ik de lapjes 2de hands aanschaf.

Het is heerlijk overzichtelijk zo, heel handig want er komt alweer een leuk project aan , de mandjes quilt oftewel piece of plenty bij quilting Jeannet, met deze voorraad moet dat wel lukken. Nu nog een vooraadje tijd vinden

 
De stapel tulpen groeit gestaag, maar we gaan nog fijn door met de lentequiltgroep, dus dat komt wel goed.
 
 
Het was een flink blogverhaaltje, maar gezien de hoeveelheid knutsels klopt het spreekwoord een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil.

6 opmerkingen:

 1. Leuke "projecten" heb je onder handen. Veel plezier en een fijne jaarwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk dat je je nooit hoeft te vervelen. Zet je er niet eens in dat je ook nog boeken leest tussendoor. Hihi misschien overstappen op E-books. Dat gaat wel samen met handwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een lang blogje maar heerlijk om te lezen.
  Leuke dingen waar je mee bezig bent en ja de tijd he daaraan schort het bij menig een van ons.
  Fijne jaarwisseling en een gezond 2016.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien lang niet geblogd, maar nu dan wel een heerlijk lang bericht! Ja, een jong hondje kost het eerste jaar veel tijd en energie.., maar het is wel superleuk. Toch heb je hele leuke dingen gemaakt en als je alles op rij zet, is het best veel. Dat trapje vind ik ook zo enig! En wat heb je veel lapjes....
  Fijne en veilige jaarwisseling gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een lang verhaal maar echt de moeite door de vele werkjes die je ons toont. Hele mooie trouwens!
  Dat spreekwoord ken ik ook, van mijn moeder, die het vroeger altijd zei en eigenlijk is het wel zo ;-)
  Fijn eindejaar!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja bij ons in het woordenboek komt het woord vervelen echt niet voor.
  Succes met je super mooie projecten.
  Fijne jaarwisseling en een creatief 2016.
  Gr. Miranda

  BeantwoordenVerwijderen