zondag 24 mei 2015

Gewoon beginnen

 
Met nog maar een lapjesdeken, Homestead van Edyta Sitar die laatst in de quiltmania stond, 4 rijen van 6 huizen met daar tussenin ranken met bloemen. En dankzij facebook kan ik de huizenlapjes zo uit mijn voorraad plukken, heerlijk. 
 
En een start gemaakt voor een sterretjesdeken voor Jikke. Vooral blauw mam, was het advies dat ik kreeg over de kleuren, en dan met wittig aan elkaar. Dus aan de blauwe lapjes verzamel. Het hoeft niet morgen af hoor. Dit is een lekker onderwegklusje, gewoon er voor zorgen dat ik genoeg voorraad heb geknipt. Van de week vond ik de perfecte mal bij Petra Prins in Zutphen (wat een heerlijke en gezellige winkel is dit. Prachtig interieur met volgens mij ossebloed rood geverfd, tenminste wat je nog door de enorme hoeveelheid stoffen kon zien, en denk om het afstapje....)

 
Ik had zelf een malletje gemaakt van gelamineerd plastic, werkte wel aardig maar op de lange duur minder. En er moeten heel veel diamandjes geknipt worden.
 
Mijn UFO`s
* angel story ( top is klaar)
* de dear Jane
* the Farmers Wife
* sampler quilt van het eerste cursusjaar (middenstuk is af, maar ik wil er een fikse hexagonnenrand omheen)
* Lentequilt
* Gossip in the garden
* A kittens tale van Lynette Andersen.
 
Ach en als je bedenkt dat ik bijna 2 jaar bezig ben valt het nog best mee.
 
Grietje weer even wat lees en kijkvoer.
 

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk al die huisjes.
  En je hoeft je voorlopig nog niet te vervelen lees ik. Hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja een super leuke winkel daar in Zutphen hè. Wat fijn dat je daar het juiste malletje vond. Heerlijk dat je met al die projecten bezig bent. Succes met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die huisjes lijken me heel leuk om te maken en ook de diamantjes zien er heel knap uit. Jij durft je lijst met UFO's te publiceren, ik begin er gewoon niet aan, dan is mijn blogpagina te kort vrees ik (hihi). Gewoon doen waar je zin in hebt lijkt me het beste, doe ik ook!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen