donderdag 18 juli 2013

update Camille en ...

Het was een bijzondere week. Allereerst heerlijk weer en wat is dat genieten .
De maandag begon heel mooi , de uilenwacht kwam langs om te vragen of we dachten dat er een kerkuil aanwezig was in de kap van de boerderij. Nou de zolder ligt vol flatsen en braakballen dus ik dacht van wel, en omdat we s `avonds nu lang buiten zijn had ik hem ook al zien uitvliegen. Hun de ladder op om de kast te contoleren, en wat bleek ...

Er zaten al 6 uilskuikens in....ze zijn als ze klein zijn niet echt mooi om te zien.

Hier poseren ze in orde van grote..

Alles wordt genoteerd, waar ze verblijven, hoe de grote van de vleugels is daaraan meten ze de leeftijd, hoe zwaar ze zijn en ze worden meteen geringd, zodat als ze ooit ergens opduiken dat je weet waar ze vandaan komen. En als extra werd er bij vermeld dat ze dikke buiken hadden.
  Het ringen

Het wegen
 
Het schijnt een slecht uilenjaar te zijn omdat er weinig muizen zijn. De uilskuikens moeten per uil per nacht zo`n 5 muizen eten dus dat zijn er toch wel zo`n 30 en dan moeten pa en ma ook nog eten.
De uilen meneren waren erg blij met dit nest, en wij ook.
Het grootste aantal jongen wat we ooit gehad hebben van 9  dus voor een slecht jaar is dit wel heel bijzonder

En s`avonds moesten pa en ma weer boodschappen doen....

De jongens zijn deze week aan hun eerste vakantiebaantje ooit begonnen. Op het land lelies koppen. Het is pittig in de warme zon, maar heel leuk om met zo`n grote club jongeren te werken. Maar het werk zelf...
  Ik vind het eigenlijk maar jammer dat zo`n mooie bloem die net op punt van uitkomen of net uitgekomen is brut de nek omgedraaid wordt

Zeg nu zelf dit ziet er toch prachtig uit...


En verder druk geweest in de tuin, en ik heb 10 kilo kersen zitten schoonmaken, ontpitten en jam van gemaakt. Totaal 27 potten, dus wij kunnen de hele winter weer aan de kersen jam.

Maar het doet het ook leuk als kadootje met zo`n lappie om en een labeltje eraan
 
 Dus ik ben benieuwd hoeveel ik er nu eigenlijk over ga houden

Oh ja en ik heb ook nog wat zitten borduren.....

9 opmerkingen:

 1. Hej Cora, ik kom eigenlijk voor je Camille, maar geniet ook van de uilenjongen. Mooi om dit zo eens te zien. Pa en ma hebben het niet makkelijk met zo'n groot gezin en al die bekkies die gevuld moeten worden. Dat is ook zeker een pittig vakantiebaantje maar wel gezellig. Staat prachtig zo'n veld met bloemen. Je bent zelf ook flink aan het werk geweest met je kersen. Mooi resultaat! Tot slot heb ik ook nog even je Camille bewonderd. Fijne dag,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk die uilen, vorig jaar hadden wij er hier een vlak bij het huis in de boom, we hebben de hele dag gekeken, zo bijzonder er leuk!
  Mmm kersenjam ziet er fantastisch uit!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat prachtig de jonge kerkuilen. Heel bijzonder om dit van dichtbij te mogen zien. Je borduurwerk is ook al zo mooi aan het worden, je bent al ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi je Camille, maar je verhaal over de uilenjongen spreekt me ook erg aan!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat van de uilen,zeker om zo eens van " dichtbij" te zien.Leuke duidelijke foto's.Ik leef helemaal mee.Ik geniet hiervan.
  Je borduurlap is ook erg mooi hoor.
  Groetjes Cis

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe leuk is dat, uilen in je huis! Super gewoon! Fijn dat je ons zo de foto's kan laten zien :) En je SAL wordt prachtig!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ohhhh wat ontzettend schattig!!!wat bijzonder die uilskuikens!!wat een rijkdom zeg:-)heerlijk logje met super mooie inspirerende foto's zeg!ik kom gauw weer terug om te neuzen....je merklapje wordt ontzettend mooi!!!fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schattige uilskuikens en zo bijzonder dat je ze zo van dichtbij kunt bekijken. Indrukwekkend hoeveel werk de ouders verzetten om de jongen groot te brengen....
  Je jampotjes zien er fantastisch uit! Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je bent al ver met de Camille en het ziet er mooi uit. Maar wat ik nog mooier vind is je uilennest. Om dit zo dicht in de buurt te hebben. En dan die heerlijke kersenoogst en jam. Hier groeiden er maar 6 kersen aan ons nog jonge boompje.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen