maandag 27 januari 2014

speldenkussentje

Zo, ik heb mijn huiswerk weer af, nooit gedacht dat ik ooit nog op huiswerk zat te wachten en er zelfs naar uit zou kijken. Maar nu er elke week een stukje van het randje per week patroon onthult wordt is het gewoon leuk.
Wat ook erg leuk was is dat Marijke van steekjes en kruisjes een heel leuk patroontje van een speldenkussentje op haar blog zette, wat heel goed past bij het randje per week. En ik heb hem al aan mijn klos hangen.

maandag 20 januari 2014

lang leve marktplaats

 
 
 
Soms he kan ik zo blij worden van marktplaats, ja zelfs op blue monday.
 
Want kijk eens wat een mazzel ik heb vandaag , ik ben de nieuwe eigenaar geworden van dit gave fourniturenkastje
 

 
en de soeptrien van California (Digoin), niet alleen voor de sier, want ik denk dat die het heel goed doet met kippensoep.

 
 
 en als de handwerkbeurs straks is in Zwolle dan ga ik hard op zoek naar dit boek, want ik heb natuurlijk helemaal niets te doen.....

 
en van de week ga ik deze lekker opvullen met draadje , klosjes , schaartje en andere leuke rommeltjes en een stukkie zeep zodat die lekkerder gaat ruiken.

zondag 19 januari 2014

Pins, oftewel een speldenkussen in wording

Een poosje terug vond ik dit patroon op Pinterest, het is een freebie en ik kan merken dat ik meer borduur, want hij was zo af. Terwijl ik daar voorheen dagen over deed en heel veel moest uithalen wegens foutjes (daar kan ik slecht tegen). Nu nog de lappenmand in om er stofjes bij te vinden en er een speldenkussen o.i.d. van te maken.


   De randjes zitten er ook weer op , het wordt wel een heel mooi werkje zo.



 Deze week maar weer verder aan de romantic sampler of de quilt sampler. Of èèn van de andere UFO's.  Dat randje per week werkt toch best stimulerend.

vrijdag 17 januari 2014

Mijn huiswerk is weer af

En gelukkig op tijd, want morgen heb ik weer cursus bij de Ganzerik we moesten 2 blokken af hebben, zodat we nu de helft van de blokken klaar hebben.


april blok



mei blok


en een overzicht van wat ik tot nu toe af heb.
 
Ik moet toch nog op zoek naar de betekenissen van de blokken, leuk om te weten ook al doe ik er waarschijnlijk niet veel mee.

maandag 13 januari 2014

Op naar de koffie

De koffiebonen bewaar zak is af

 
Ik heb volgens mij de flanelsteek gebruikt om hem dicht te naaien.
 
 In de bovenrand oogjes gemaakt zodat er een gevlochten DMC draadje door kan...
 
Voor de foto even wat koffiebonen erover gestrooid ...inmiddels zitten ze in de zak

 
En zo geniet ik van mijn heerlijke kopje koffie, staat toch leuk op het aanrecht zo.
Zo wordt koffie nog meer een genietmoment...
 


                En de drie randje zitten er ook weer bij, het gaat lekker zo , ik geloof dat er nog maar 100 komen.
 
Ik ben een bandje aan het borduren die ik om de rol kan wikkelen, moet nog wel op zoek naar gespjes, maar dat komt vast goed

vrijdag 10 januari 2014

Ik had weer eens wat leuks gezien.....

Van het voorjaar hebben we zo`n koffie apparaat aangeschaft die van bonen meteen een heerlijk kopje koffie (cappuccino) zet, en toen ik dit patroon zag,  dacht ik  dat dat wel een prachtige opbergzak zou zijn voor de koffiebonen. Maar om dat nu te gaan bestellen, als ik iets zie wil ik er eigenlijk meteen aan beginnen....herkenbaar? Combimeren kan ook. Ik had van de zomer het patroon van Ouvrages de Dames gedownload van de haan en die paste er prima bij. Verder heb ik goed gekeken naar het plaatje en is het een mix van voorbeeld, en van mezelf geworden.
 
 
Afgelopen maandag was dit het lapje witte aida stof waarmee ik begon.(uit de voorraad van de rommelmarkt) Met thee en koffieprut het ik het gekleurd en bijkomend voordeel is dat het nu heerlijk ruikt. Ik heb zitten borduren met garen uit dit oude doosje 
 
Druk aan het borduren en uithalen geweest deze week en het schiet al aardig op.
Red rooster coffee is hier niet verkrijgbaar, maar de koffiebonen van Douwe Egberts smaken prima en ik denk dat de rode haan er geen bezwaar van maakt als er ander bonen in zijn buik zitten.
 
Ondertussen ben ik deze week nog vermaakt door Jip en bolle Jaap die soms heerlijk liggen te slapen op de onmogelijkste plekjes

 Zoals dit doosje wat even op de tafel stond om eigenlijk wat anders in te doen.

 Of heerlijk te lopen klooien, zoals hier in de kaarten molen.
Want dat is me toch een prachtig klimrek voor kleine katten


  Het gaat prima met beide kleine heren. Ze eten helaas nog geen brokjes of blik/zakjes voer.
Wel vis en verse ingrediënten die moeder Quiltje uit het weiland haalt voor ze.

zaterdag 4 januari 2014

We zijn begonnen

Met een randje per week. Er doen heel veel mensen aan mee inmiddels en ondanks dat het patroon hetzelfde is zie ik al zoveel verschillende uitwerkingen voorbij komen. Ik hou de mijne in traditioneel schoollapjes rood. Maar heb hier toch wel ernstig over getwijfeld toen ik op Facebook  zoveel andere mooie kleurstellingen voorbij zag komen. Het was wel boffen toen ik vanochtend zag dat er niet èèn maar meteen drie randjes op het blog stonden. Nu weer even wachten tot het volgende randje.